ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιατι να αγοράσω Air Cooler αντί κλιματιστικό

To καλοκαίρι έρχεται και όλοι ψάχνουμε τους οικονομικότερους τρόπους να δροσιστούμε.

Η δροσιά το καλοκαίρι, τόσο στο σπίτι, όσο και στον χώρο εργασίας μας είναι αρκετά απαραίτητη ανάγκη. H αφόρητη ζέστη δεν αντέχεται.

Έτσι, λοιπόν, εμείς σας παρουσιάζουμε, τον πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο για να δροσιζόμαστε, που δεν είναι άλλος από το  Air Cooler Αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα air cooler μπορεί να γίνει ο τέλειος «σύντροφός» μας τους θερινούς μήνες, λόγω της δυνατότητάς του να διατηρεί μια άνετη κι ομοιόμορφη θερμοκρασία στον χώρο μας.

air cooler home evaporative air cooler 1

 

Air cooler (evaporative air cooler)

Τι είναι και πως λειτουργεί?

Τα συστήματα δροσισμού εξατμιστικής λειτουργίας AIR COOLER της www.smart-solutions.gr χρησιμοποιώντας το νερό ως ψυκτικό μέσο (αρχή εξάτμισης),μειώνουν οικολογικά τη θερμοκρασία του χώρου έως και -10 βαθμούς κελσίου.

Τα AIR COOLER χρησιμοποιούν ειδικά βρεχόμενα φίλτρα καθαρισμού αέρα.Επίσης πολλα μοντέλα διαθέτουν λειτουργία ιονισμού για υγιεινό περιβάλλον. Η εγκατάσταση τους είναι απλή και δεν διαθέτει εξωτερική μονάδα.Η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή για παράδειγμα υπάρχουν μοντέλα AIR COOLER στην αγορά από150w έως 300w.Έχουν ρόδες για εύκολη μετακίνηση και δεξαμενή πλήρωσης νερού μεγάλης χωρικοτικότητας. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυο ύδρευσης.

 • Πιο συγκεκριμένα, το air cooler ,διαθέτει δεξαμενή νερού, χρησιμοποιεί μια αντλία η οποία κυκλοφορεί το νερό για να βρέχει συνεχώς   τα ειδικά πάνελ δροσισμού της μονάδας. Ο θερμός και βρώμικος αέρας περνά μέσα από τα βρεγμένα πάνελ καθαρίζεται,(φιλτράρεται).Τη συνέχεια αναλαμβάνει ο  ανεμιστήρας, διαχέοντας τον καθαρό και δροσερό αέρα στο χώρο. Με αυτό τον τρόπο έχουμε έναν υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα ψύξης. Η ανακύκλωση του αέρα είναι συνεχής, το aircooler απορροφά τον υπάρχοντα θερμό και βρώμικο αέρα και αφού   τον φιλτράρει και τον κρυώσει τον διαχέει στο χώρο, αυτή η διαδικασία συνεχίζεται αδιάλειπτα,γι’αυτό συνιστάται να διατηρούμε ανοικτό κάποιο παράθυρο, ώστε να έχουμε συνεχόμενη ροή φρέσκου αέρα.

Γιατί να επιλέξεις Air Cooler;

Αρχικά, να τονίσουμε ότι τα Air Coolers δεν έρχονται για ν’ «ανταγωνιστούν» τα κλιματιστικά. Τα κλιματιστικά για να αποδόσουν απαιτούν απόλυτα κλειστό χώρο, για να μην διαφεύγει η ψύξη. Στον αντίποδα τα aircooler αποδίδουν καλύτερα με ανοικτά παράθυρα η μπαλκονόπορτες. Τι ομορφότερο, το καλοκαίρι και δροσιά να έχουμε και ανοικτά. Η τελική απόφαση έχει να κάνει με τις ανάγκες και απόψεις του καθενός. Το πώς θέλεις να ζεις, παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα πάρεις σχετικά με το σύστημα ψύξης που θα επιλέξεις. Αν αντέχεις να ζεις σε θεόκλειστους χώρους, ώστε να μην διαφεύγει η ψύξη, τότε επιλέγεις κλιματιστικό. Αν θέλεις δροσιά σαν να είσαι στην εξοχή η δίπλα στην θάλασσα με φρέσκο καθαρό και δροσερό αέρα τότε επιλέγεις aircooler.

Oφέλη που μπορεί να προσφέρει ένα σύστημα Air Cooler:

1)  Η πιο οικονομική λύση!!!

Εκτός του ότι αποτελούν οικονομικότερη λύση, ως προς το κόστος αγοράς.Τα air cooler καταναλώνουν και πολύ λιγότερη ενέργεια. Αυτό συμβαίνει -κυρίως- γιατί περιλαμβάνουν μονάχα δύο βασικούς μηχανισμούς που απαιτούν ισχύ, τον ανεμιστήρα και την αντλία νερού. Έτσι, με κατανάλωση ενέργειας να περιορίζεται σε ελάχιστα Watt, μειώνεις σημαντικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Το aircooler σε σχέση με το κλιματιστικό καταναλώνει 80%-90% λιγότερο ρεύμα.

2) Είναι φορητό

Tα air cooler είναι φορητά και δεν χρειάζονται εγκατάσταση. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτούν καμία μόνιμη σύνδεση και μπορείς να τα μετακινήσεις από δωμάτιο σε δωμάτιο, στη βεράντα, στον κήπο ή οπουδήποτε τα χρειάζεσαι περισσότερο, χωρίς δυσκολία. Μάλιστα, όλα τα φορητα air coolers είναι εφοδιασμένα με ροδάκια για να τα μεταφέρεις εύκολα.

 

3) Δροσιά διαρκείας

Το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να δημιουργήσεις το μικρό, προσωπικό σου «παράδεισο» μέσα στο σπίτι στη βεράντα η στην αυλή και να νιώθεις σαν στην εξοχή. Ενα air cooler μπορεί να σε βοηθήσει να το πετύχεις αυτό. Γενικά, λόγω της εξατμιστικής τους λειτουργίας, τα air coolers έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν μια άνετη κι ομοιόμορφη θερμοκρασία στο χώρο. Επιπλέον, γεμίζοντας μια φορά τη δεξαμενή νερού, μπορείς ν’ απολαύσεις έως και πάνω από 15 ώρες δροσιάς χωρίς αναπλήρωση. Τα επαγγελματικά air coolers διαθέτουν αυτόνομη τροφοδοσία νερού, ώστε να μην χρειαστεί να ασχολείστε με το γέμισμα της δεξαμενής.

4)Δίνει αέρα φρεσκάδας στο χώρο

Τα air coolers φροντίζουν και για την υγρασία στον αέρα, δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και είναι ιδανική λύση δροσισμού για όσους αντιμετωπίζουν ορισμένα θέματα υγείας, όπως ρινικές λοιμώξεις, ρινορραγίες, ερεθισμούς ματιών και δέρματος, αλλεργίες άσθμα κ.λπ.

5)Είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Εκτός από την προσωπική μας υγεία, τα air coolers είναι ιδανικά και για το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν ως ψυκτικό μέσο το νερό και όχι τοξικές χημικές ουσίες(ψυκτικά υγρά) που είναι βλαβερές για το περιβάλλον. Λειτουργούν με τα παράθυρα του δωματίου ανοιχτά για να «φέρνουν» ένα σταθερό ρεύμα εξωτερικού αέρα που ανανεώνει με φυσικό τρόπο τον αέρα μέσα στο χώρο σου.

6) Λειτουργεί και σαν υγραντήρας

Η λειτουργία του air cooler και ως υγραντήρας, σου επιτρέπει να δημιουργήσεις μια καθαρή και φυσική ατμόσφαιρα στο χώρο σου, που είναι δροσερή αλλά όχι ξηρή, δίνοντας σου την δυνατότητα να διατηρείς την θερμοκρασία του χώρου σου σε ιδανικό επίπεδο άνεσης.

Τα περισσότερα μοντέλα aircooler διαθέτουν και ιονιστή για απόλυτο υγιεινό περιβάλλον.

Όλα τα μοντέλα air coolers διαθέτουν

Τηλεχειριστήριο:

Όπως και στα κλιματιστικά, το τηλεχειριστήριο σου επιτρέπει να ενεργοποιείς την επιθυμητή λειτουργία, αλλά και να ρυθμίζεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα από απόσταση.

 

7)Ταχύτητες ανεμιστήρα:

Κάθε air cooler νέας γενιάς διαθέτει τουλάχιστον τρεις ταχύτητες λειτουργίας για να ρυθμίσεις την ψύξη σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Αλλά και τρεις διαφορετικούς τρόπους πνοής του αέρα .1).Συνεχή φυσιολογική ροή. 2). Φυσική διακοπτόμενη ροή ,όπως συμβαίνει στη φύση. 3.Λειτουργεία ύπνου. Μπορείς ν' αλλάξεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα -χρησιμοποιώντας το σχετικό πλήκτρο- σε χαμηλή, μεσαία, ή υψηλή ταχύτητα. Επιλέγοντας και τον τρόπο ροής του αέρα και όχι μόνο την ένταση.

Βρείτε σε μας www.smart-solutions.gr πολλά μοντέλα air coolers

Πολύ μικρά για χρήση πάνω στο γραφείο σας, λίγο μεγαλύτερα για ένα δωμάτιο αλλά και σε όλα τα μεγέθη, για κάθε χώρο εσωτερικό η εξωτερικό. Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η χρήση τους σε μεγάλους ημίκλειστους και ανοικτούς χώρους

(καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία,beach bars ),αλλά επίσης μπορούν να δροσίσουν το σπίτι μας, την βεράντα μας, το κιόσκι στον κήπο μας, όπως και κάθε επαγγελματικό χώρο (γραφείο, κατάστημα, συνεργείο, βιοτεχνία).

air cooler professional 10.000m3

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ AIR COOLER

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ AIR COOLER


Σε μας θα βρείτε την μεγαλύτερη γκάμα air coolers. Γεγονός που εγγυάται την σωστή επιλογή μοντέλου για τον δικό σας χώρο.

Ρωτήστε μας 2310443777 email: smart-solutions.gr

θα μας βρείτε επίσης στο FACEBOOK https://www.facebook.com/SmartSolutionsinfrared

Read more...

Έξυπνα θερμαντικά LUXEVA

Στην καρδιά του χειμώνα οι χαμηλές θερμοκρασίες σε κάνουν να θέλεις να κλειστείς στο σπίτι και να απολαύσεις τις στιγμές με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.Για να γίνει αυτό η σωστή θέρμανση είναι το Α και το Ω. Κάθε χρόνο βγαίνουν στην αγορά πολλές συσκευές θέρμανσης και δημιουργείται σύγχυση στους καταναλωτές δεν ξέρουν τι να επιλέξουν. Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος   να δεις αν το θερμαντικό είναι ιδανικό πρέπει να κάνεις χρήση ο ίδιος και να βασιστείς στην προσωπική σου εκτίμηση. Ο άλλος τρόπος είναι να κάνεις μια έρευνα μόνος σου και να μιλήσεις με τους ειδήμονες του χώρου ώστε να καταλήξεις στο κατάλληλο θερμαντικό.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ένα θερμαντικό τελευταίας γενιάς με αθρακόνημα που μας έκανε εντύπωση και ο προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, την κομψότητα του και φυσικά την απόδοση του.Το πρώτο μοντέλο είναι το SMART-FR 2500W με wifi app για απομακρυσμένη διαχείριση το οποίο μας έκανε εντύπωση γιατί είναι ένα θερμαντικό που σίγουρα συμβαδίζει με την νέα metaverse εποχή που έρχεται μια και τα εξυπνα σπίτια-έξυπνες συσκευές είναι το μέλλον. Οι έξυπνες συσκευές πρωτοστατούν λοιπόν από 2022 και μετά. Και η εταιρεία LUXEVA λανσάρει στην αγορά το νέο έξυπνο υπέρυθρο θερμαντικό με wifi application είναι μια εφαρμογή απλή στην χρήση της που την κατεβάζεις από playstore κ.α και προσθέτεις το θερμαντικό η θερμαντικά σου και τα χειρίζεσαι από όπου και αν είσαι!!!

luxeva application

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επιδαπέδιου θερμαντικού SMART FR LUXEVA είναι ότι είναι απόλυτα αδιάβροχο με IP65 οπότε και αντέχει σε άσχημες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τοποθετηθεί και στο μπάνιο άφοβα. Διαθέτει 6 σκάλες και θερμοστάτη για εξοικονόμηση ρεύματος-χρονοδιακόπτη για να ρυθμίσουμε πόσες ώρες λειτουργείας θέλουμε. Η λάμπα είναι από αθρακόνημα τελευταίας γενιάς πολλών χιλιάδων ωρών και η θερμάστρα διαθέτει και τηλεχειρισμό.

Το αντίστοιχο μοντέλο της σειράς PRO-FR 2500W εχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά απλά δεν διαθέτει wifi.Οι επιλογές χρωμάτων που έχουμε είναι λευκό και μαυρο δυο βασικά χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Σίγουρα η επιλογή της συγκεκριμένης θερμάστρας LUXEVA είναι μια καλή αγορά που θα σας ανταμείψει το κόστος της ανέρχεται στα 290ευρω και η απόκτηση ενός τέτοιου θερμαντικού εγγυάται σύντομη απόσβεση αγοράς γιατι και από θέμα κατανάλωσης είναι πολύ οικονομική επιλογή αλλα και η σχέση ποιότητας τιμής είναι αναμφισβήτητη.

 

luxeva free standing black wifiLuxeva Smart Heater wifi control removebg preview

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η καλέστε στην αντιπροσωπεία LUXEVA 2310443777

Read more...

Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου για την επιδότηση αγοράς θερμαντικών στην εστίαση και στις ξενοδοχειακές μονάδες

 

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 30/12/2021

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2310 443 777  να ενημερωθείτε για την διαδικασία υποβολής και την απόκτηση θερμαντικών  ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 

θΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ  <-----πατήστε εδώ

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού οι επιχειρήσεις εστίασης αναγκάστηκαν να αναστείλουν την λειτουργία τους για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Να τηρήσουν περιοριστικά μέτρα που όρισε η κυβέρνηση όπως αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και χρήση εξωτερικών χώρων. Για τη στήριξη της λειτουργίας των ως άνω επιχειρήσεων υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσο COVID-19, και με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού στους εσωτερικούς τους χώρους και τη λειτουργία σε εξωτερικούς νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προτίθεται να επιχορηγήσει τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις για την προμήθεια θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου. Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται βάσει των επισήμων δηλωμένων και επομένως αδειοδοτημένων τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) εξωτερικών χώρων σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των με κάθε τρόπο παραχωρημένων από λοιπούς φορείς (Δήμους, Λιμενικά Ταμεία, ΕΟΤ κ.λπ.), καθώς και των εξωτερικών επιφανειών που παραχωρήθηκαν με το άρθρο 65 του ν. 4688/2020, ιδιόκτητων ή/και μισθωμένων.

 • Προϋπολογισμός Δράσης

Η συνολική δημόσια δαπάνη της Δράσης της παρούσας πρόσκλησης, ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ και κατανέμεται ενδεικτικά σε 50 εκατομμύρια Ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και 10 εκατομμύρια Ευρώ για Μεγάλες Επιχειρήσεις. Λήπτες της Ενίσχυσης Ρόλο Δικαιούχου κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 10α του καν. 1303/2013 αναλαμβάνει ο ΕΦΕΠΑΕ Λήπτες της ενίσχυσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, είναι οι Επιχειρήσεις Εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν στη χώρα. Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ στους οποίους πρέπει να δραστηριοποιείται η προς ενίσχυση επιχείρηση είναι οι: - 56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10 - 56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20 - 56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30

 • Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν αίτηση, είναι οι ακόλουθες: - Να δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 5 «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» της παρούσας Πρόσκλησης - Να μην συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού της παρ. 1 του άρθρου 40 του ν. 4488/2017 (Α΄137) (επιβολή προστίμων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας) - Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάσει απόφασης ΕΕ ή ΔΕΕ. - Να πληρούν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Καν. 1407/2013, όπως αναγράφονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI της παρούσας Πρόσκλησης. Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης οι εξωχώριες εταιρείες, καθώς και οι θυγατρικές εταιρείες Δημοσίων Οργανισμών.

 • Επιλέξιμες Δαπάνες

1. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομα/μεμονωμένα, ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους. 2. Η Δράση προβλέπει την επιχορήγηση της προμήθειας ενός θερμαντικού σώματος ανά δέκα (10) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και των με κάθε τρόπο παραχωρημένων από λοιπούς φορείς (Δήμους, Λιμενικά Ταμεία, ΕΟΤ κ.λπ.), καθώς και των παραχωρημένων με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της ενίσχυσης δυνάμει του άρθρου 65 του ν.4688/2020 και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ. Σε περίπτωση που ο αριθμός των τ.μ. δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων, το ποσό της επιχορήγησης υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων. 3. Προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 01.02.2020 και εντεύθεν και πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, καλύπτεται από την Δράση, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ σύμφωνα με το Κεφάλαιο 5 της παρούσας,κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του προς χρηματοδότηση. 4. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για ένα χώρο εστίασης ανέρχεται σε πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000 €). 5. Το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που δύναται να λάβει η κάθε επιχείρηση (σε επίπεδο “ενιαίας επιχείρησης”) από κάθε ενίσχυση που έχει λάβει ή θα λάβει δυνάμει του Κανονισμού 1407/2013 την τελευταία τριετία, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της παρούσας Δράσης, υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Διαδικασία Υποβολή αίτησης Χρηματοδότησης Η Αίτηση Χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://heatingdevices.mindev.gov.gr Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή από την 04η.01.2021 και ώρα 15.00 έως την 04η.03.2021 ώρα 17:00. Στα Σχετικά Αρχεία έχουν αναρτηθεί η πρόσκληση, το εγχειρίδιο υποβολής και αρχείο συχνών ερωτήσεων-απαντήσεων Σχετικά αρχεία: Εγχειρίδιο Υποβολής Συχνές Ερωτήσεις (σ.σ. Το συγκεκριμένο αρχείο δεν εμφανίζεται ακόμα στη σχετική ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ) Πρόσκληση Το σχετικό δελτίο τύπου του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2020

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα -Η διαδικασία
Ως ημερομηνία έναρξης για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ορίζεται η 4η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00 και λήξης η 31/12/2021 στον διαδικτυακό τόπο https://heating-devices.mindev.gov.gr. Υπογραμμίζεται ότι, πριν από την υποβολή της αίτησης, ο λήπτης της ενίσχυσης πρέπει να έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια και την αποπληρωμή των θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, καθώς και στη σχετική εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης μόνο μία φορά ανά ΑΦΜ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα δράση του ΕΣΠΑ, τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες:

 • http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=72&cs
 • https://www.efepae.gr/frontend/articles.php?cid=684&t=Perigrafi-Drasis
 • https://www.espa.gr

READ MORE & Download attachments: θΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες  για αγορά θερμαντικώνκαλέστε μας στο 2310 443 777 Contact Us

Η ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΑ PDF KAI ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ  ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ

EΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

pdf

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

pdf                                                                                                                                                            

 

 

Read more...

Πως ανακαλύφθηκε η υπέρυθρη θέρμανση

Ο επιστήμονας Frederick Wiliam Herschel ηταν Γερμανός αστρονόμος και μουσικός.  Υπήρξε Ιππότης του Βασιλικού Γκελφικού Τάγματος του Ανόβερου και εταίρος της Βασιλική Εταιρείας.Γεννήθηκε στο Ανόβερο 1738 και ήταν γιος μουσικού. Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και αφοσιώθηκε στη μελέτη των μαθηματικών και της αστρονομίας.Έκανε ταξινόμηση των αστέρων , διπλών και περιοδικών, και έδωσε μια γενική εικόνα του Σύμπαντος. Ανακάλυψε πως ο Ήλιος δεν μένει ακίνητος, αλλά κινείται, με κατεύθυνση ένα σημείο στον αστερισμό Ηρακλή, γύρω από το κέντρο του Γαλαξία, παρασύροντας μαζί του ολόκληρο το Ηλιακό σύστημα.To 1800 o Ηerschel έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη μελετώντας τις κηλίδες του ήλιου εφόσον η απευθείας θέαση του ήλιου για μελέτη ήταν επιβλαβής. Πειραματιζόταν με διάφορα φίλτρα και έτσι ανάκαλυψε το υπέρυθρο φάσμα. Παρατήρησε ότι ένιωθε κάποια θερμότητα με φίλτρα τα οποία εμπόδιζαν το ισχυρό φως του ήλιου. Ετσι του γεννήθηκε η εύλογη απορία γιατί συμβαίνει αυτό.Υπέθεσε ότι κάθε χρώμα μεταφέρει διαφορετικής ποσότητα θερμότητα.

Για να επαληθεύσει αυτή του την υπόθεση. Επινόησε ένα έξυπνο πείραμα για να το ερευνήσει. Κατευθυνε μια δέσμη φωτος σε ένα γυάλινο πρίσμα για να δημιουργήσει ένα φάσμα φωτος και να μετρήσει την θερμοκρασία σε κάθε χρώμα ξεχωριστά. Χρησιμοποίησε τρία θερμόμετρα σε κάθε χρώμα και μέτρησε ξεχωριστά τις θερμοκρασίες Βιολετί (μοβ) μέχρι το λουλακί (μπλε-μωβ),πράσινο,κίτρινο,πορτοκαλί,κόκκινο.Τα δυο θερμόμετρα ήταν αναφορικά σημεία ελέγχου και το τρίτο μετρούσε την θερμοκρασία των διαφορετικών χρωμάτων. Ειδε ότι η θερμοκρασία αυξήθηκε από το βιολετί στο κόκκινο κομμάτι του φάσματος. Αναρωτήθηκε στην συνέχεια τι συμβαίνει πέρα από το ερυθρό χρώμα του φάσματος σε μια περιοχή που δεν έχει φως, εμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε ότι αυτή η περιοχή έχει την υψηλότερη θερμοκρασία. Του Herchel η ανακάλυψη ήταν σπουδαία γιατι ηταν ο πρώτος που απέδειξε ότι υπήρχαν τυποι φωτός που δεν μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας. Ανάκαλυψε ένα φως πέρα του ερυθρού φωτός που τώρα είναι γνωστό ως υπέρυθρη ακτινοβολία (infrared radiation). Για την προσφορά του στην επιστήμη του χρίστηκε ιππότης το 1792

William Herchel 1738 1822

Read more...

Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση

Χωρίς το φως και την θερμότητα που προσφέρει ό ήλιος η ύπαρξη κάθε μορφής ζωής άνθρωπος, χλωρίδα και πανίδα θα ήταν αδύνατη. Η θερμότητα που δημιουργεί ο ήλιος είναι απολαυστική ευχάριστη και ωφέλιμη για την υγεία. Η υπέρυθρη θερμότητα είναι ο πρωταρχικός τρόπος θέρμανσης και ο τρόπος που επέλεξε η φύση να μας θερμαίνει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.H υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) είναι μια μορφή ενέργειας δεν χρησιμοποιεί ως μέσο διάδοσης τον αέρα σε αντίθεση με άλλες μορφές. Η υπέρυθρη θέρμανση μιμείται το φυσικό τρόπο που θερμαίνει ο ήλιος. Θερμαίνει δηλαδή απευθείας τα σώματα και τα δομικά υλικά που στη συνέχεια αντανακλούν θερμότητα στο χώρο δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο μικροκλίμα.

Τι είναι οι υπέρυθρες ακτίνες

Το φως αποτελείται από ηλεκτροµαγνητικά κύµατα διαφορετικού µήκους Η ανθρώπινη όραση δεν µπορεί να συλλάβει όλο το φάσµα των ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων. Το φως που βλέπει ο άνθρωπος ονοµάζεται «ορατό φάσµα φωτός»και είναι ένα µικρό τµήµα από το συνολικό φάσµα ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων. Η υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) είναι ηλεκτροµαγνητικά κύµατα, τα οποία φροντίζουν για την υγεία και την ευεξία µας και βρίσκεταιεκτός αυτού του φάσµατος (κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός)και σε υψηλότερη συχνότητα , για αυτό ονοµάζεται και ακτινοβολία µεγάλου µήκους. Τα υπέρυθρα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα µεγάλου µήκους, δεν προκαλούν κανενός είδους ηλεκτροµαγνητικών παρεµβολών και δεν πρέπει να συγχέονται µε την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία η οποία ευθύνεται για τα εγκαύµατα και τις κακώσεις του δέρµατος, ούτε µε κάθε άλλου είδους επικίνδυνες ακτινοβολίες (ακτίνες άλφα, βήτα, γάµα, Ρέντγκεν κ.λ.π.).

Eφαρμογές της υπέρυθρης θέρμανσης

Ο πρώτος, που κατασκεύασε την καµπίνα υπέρυθρης θέρµανσης, ήταν ο ∆ρ. Tadishi Ishikawa το 1967 στην Ιαπωνία. Το σύστηµα αυτό χρησιµοποιήθηκε καταρχήν από τους γιατρούς και δόθηκε στο κοινό το 1981 . Το 1980 χρησιµοποιήθηκε πρώτη φορά για θεραπείες και έκτοτε χρησιµοποιείται καθηµερινά σε κλινικές και κέντρα υγείας. Η υπέρυθρη ακτινοβολία χρησιµοποιείται επιτυχώς στον ιδιωτικό τοµέα καθώς και από γιατρούς, θεραπευτές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης και κλινικές. Τα υπέρυθρα κύµατα είναι µια µορφή ενέργειας, η οποία µπορεί να ζεστάνει αντικείµενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρο τους. Η υπέρυθρη θερµική ακτινοβολία έχει πολλές εµπορικές και καταναλωτικές εφαρµογές που συναντάµε στην καθηµερινότητα µας και χρησιµοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς.

Μερικές από αυτές είναι:

 •  ∆ιατήρηση θερµοκρασίας σε θερµοκοιτίδες νεογνών
 •  Αποκατάσταση ναυαγών ή πληγέντων από φυσικές καταστροφές που έχουν

περιέλθει σε κατάσταση σωµατικής υποθερµίας.

 • Φυσιοθεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης τραυµατιών.
 • Υπέρυθρη σάουνα σε SPA κέντρα.
 •  Για θέρµανση.
 • Τηλεπικοινωνίες – συστήµατα µεταφοράς δεδοµένων.
 •  Θερµοανίχνευση – συστήµατα νυχτερινής όρασης και εντοπισµού αντικειµένων που εκπέµπουν θερµότητα.
 •  Βιοµηχανικές εφαρµογές όπως: θέρµανση, στέγνωµα, ξήρανση.
 •  Στην επιστήµη: ανάλυση µοριακής δοµής.
 •  Στην µετεωρολογία: Για βραχυπρόθεσµες προγνώσεις και απότοµες κλιµατικές µεταβολές.
 •  Καθαρισµός έργων τέχνης και πολιτιστικών µνηµείων
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Social Media

 H ΕΤΑΙΡΙΑ Εταιρικό site της SMART SOLUTIONS
 ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ;

Eπικοινώνησε μαζί μας 2310 44 37 77