ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση

Featured Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση

Χωρίς το φως και την θερμότητα που προσφέρει ό ήλιος η ύπαρξη κάθε μορφής ζωής άνθρωπος, χλωρίδα και πανίδα θα ήταν αδύνατη. Η θερμότητα που δημιουργεί ο ήλιος είναι απολαυστική ευχάριστη και ωφέλιμη για την υγεία. Η υπέρυθρη θερμότητα είναι ο πρωταρχικός τρόπος θέρμανσης και ο τρόπος που επέλεξε η φύση να μας θερμαίνει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.H υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) είναι μια μορφή ενέργειας δεν χρησιμοποιεί ως μέσο διάδοσης τον αέρα σε αντίθεση με άλλες μορφές. Η υπέρυθρη θέρμανση μιμείται το φυσικό τρόπο που θερμαίνει ο ήλιος. Θερμαίνει δηλαδή απευθείας τα σώματα και τα δομικά υλικά που στη συνέχεια αντανακλούν θερμότητα στο χώρο δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο μικροκλίμα.

Τι είναι οι υπέρυθρες ακτίνες

Το φως αποτελείται από ηλεκτροµαγνητικά κύµατα διαφορετικού µήκους Η ανθρώπινη όραση δεν µπορεί να συλλάβει όλο το φάσµα των ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων. Το φως που βλέπει ο άνθρωπος ονοµάζεται «ορατό φάσµα φωτός»και είναι ένα µικρό τµήµα από το συνολικό φάσµα ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων. Η υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) είναι ηλεκτροµαγνητικά κύµατα, τα οποία φροντίζουν για την υγεία και την ευεξία µας και βρίσκεταιεκτός αυτού του φάσµατος (κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός)και σε υψηλότερη συχνότητα , για αυτό ονοµάζεται και ακτινοβολία µεγάλου µήκους. Τα υπέρυθρα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα µεγάλου µήκους, δεν προκαλούν κανενός είδους ηλεκτροµαγνητικών παρεµβολών και δεν πρέπει να συγχέονται µε την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία η οποία ευθύνεται για τα εγκαύµατα και τις κακώσεις του δέρµατος, ούτε µε κάθε άλλου είδους επικίνδυνες ακτινοβολίες (ακτίνες άλφα, βήτα, γάµα, Ρέντγκεν κ.λ.π.).

Eφαρμογές της υπέρυθρης θέρμανσης

Ο πρώτος, που κατασκεύασε την καµπίνα υπέρυθρης θέρµανσης, ήταν ο ∆ρ. Tadishi Ishikawa το 1967 στην Ιαπωνία. Το σύστηµα αυτό χρησιµοποιήθηκε καταρχήν από τους γιατρούς και δόθηκε στο κοινό το 1981 . Το 1980 χρησιµοποιήθηκε πρώτη φορά για θεραπείες και έκτοτε χρησιµοποιείται καθηµερινά σε κλινικές και κέντρα υγείας. Η υπέρυθρη ακτινοβολία χρησιµοποιείται επιτυχώς στον ιδιωτικό τοµέα καθώς και από γιατρούς, θεραπευτές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης και κλινικές. Τα υπέρυθρα κύµατα είναι µια µορφή ενέργειας, η οποία µπορεί να ζεστάνει αντικείµενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρο τους. Η υπέρυθρη θερµική ακτινοβολία έχει πολλές εµπορικές και καταναλωτικές εφαρµογές που συναντάµε στην καθηµερινότητα µας και χρησιµοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς.

Μερικές από αυτές είναι:

  •  ∆ιατήρηση θερµοκρασίας σε θερµοκοιτίδες νεογνών
  •  Αποκατάσταση ναυαγών ή πληγέντων από φυσικές καταστροφές που έχουν

περιέλθει σε κατάσταση σωµατικής υποθερµίας.

  • Φυσιοθεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης τραυµατιών.
  • Υπέρυθρη σάουνα σε SPA κέντρα.
  •  Για θέρµανση.
  • Τηλεπικοινωνίες – συστήµατα µεταφοράς δεδοµένων.
  •  Θερµοανίχνευση – συστήµατα νυχτερινής όρασης και εντοπισµού αντικειµένων που εκπέµπουν θερµότητα.
  •  Βιοµηχανικές εφαρµογές όπως: θέρµανση, στέγνωµα, ξήρανση.
  •  Στην επιστήµη: ανάλυση µοριακής δοµής.
  •  Στην µετεωρολογία: Για βραχυπρόθεσµες προγνώσεις και απότοµες κλιµατικές µεταβολές.
  •  Καθαρισµός έργων τέχνης και πολιτιστικών µνηµείων
Last modified onΠέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 15:28

Social Media

 H ΕΤΑΙΡΙΑ Εταιρικό site της SMART SOLUTIONS
 ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ;

Eπικοινώνησε μαζί μας 2310 44 37 77