ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συχνές ερωτήσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

1.       Γιατί τα υπέρυθρα είναι οικονομικά στην κατανάλωση;

Το υπέρυθρα θερμαντικά σώματα  καταναλώνουν περίπου 50- 100 watt ανά τετραγωνικό μέτρο. Η αναλογία αυξομειώνεται ανάλογα τη θερμομόνωση του χώρου και τα κουφώματα, την τοποθεσία του εκάστοτε κτιρίου και τις καιρικές συνθήκες, τις προτιμήσεις του χρήστη κλπ. Για τη συντήρηση μιας θερμοκρασίας της τάξης των 21 βαθμών Κελσίου κατά τη χρήση και 18 βαθμούς κατά την απουσία ή τη νυκτερινή κατάκλιση, το σύστημα δεν θα λειτουργήσει κατά μέσο όρο περισσότερο από 7 ώρες ημερησίως. Πιο απλά, το κόστος θέρμανσης για ένα δωμάτιο 15 τετραγωνικών μέτρων ανέρχεται περίπου στο 1 ευρώ ανά ημέρα.

2.       Είναι εύκολη η τοποθέτηση των υπέρυθρων θερμαντικών σωμάτων;

Η διαδικασία τοποθέτησης σε όλα τα μοντέλα που έχουμε στη SmartSolutions είναι απλή. Στα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης (πίνακες) μέσα στη συσκευασία υπάρχουν βάσεις στήριξης και ο τρόπος  τοποθέτησης είναι πολύ απλός. Στο video μπορείτε να δείτε πως θα το τοποθετήσετε σωστά https://www.youtube.com/watch?v=Oi7IGK5QPDA. Τα υπέρυθρα σώματα μακρού μήκους κύματος Ceramicsun,Elstein,Almacαπαιτούν περίπου μισή ώρα για να τοποθετηθούν. Αυτά έρχεται ο εξειδικευμένος συνεργάτης μας-ηλεκτρολόγος και τα τοποθετεί ψηλά μεταξύ συμβολής ταβανίου και τοίχου με κλίση προς το πάτωμα.Απαιτούνται 2 βίδες για τη στήριξή τους, μία σύνδεση απευθείας στο μπουάτ και η τοποθέτηση του θερμοστάτη στο ενάμιση περίπου μέτρο, με εσωτερικό καλώδιο μέσω των υφιστάμενων σπιράλ. Είναι μία εργασία που γίνεται από ηλεκτρολόγο και που δεν κρατά περισσότερο από 30-45 λεπτά της ώρας, χωρίς γκρεμίσματα, μερεμέτια και σκόνες.

3.       Έχουν καμία σχέση με την υπεριώδη  ακτινοβολία;

Η υπέρυθρη θέρμανση δε διαφέρει σε τίποτε από την οικεία, ευεργετική θερμότητα που δεχόμαστε από τον ήλιο στην καθημερινότητά μας και φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβής για τον άνθρωπο. Αντίθετα έχει επιστημονικά αποδειχθεί η ευεργετική της επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο. Πολλές φορές, γίνεται σύγχυση της θεραπευτικής υπέρυθρης ακτινοβολίας, με την βλαβερή υπεριώδη, ή τα μικροκύματα, ή ακόμα και τις ακτίνες Χ. Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρω τους. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλής.

4.       Με ποιο τρόπο θερμαίνουν το χώρο;

Η υπέρυθρη θέρμανση θερμαίνει το χώρο όπως ακριβώς ο ήλιος. Για παράδειγμα  οταν ο ήλιος βλέπει έναν τοίχο που έχει υγρασία και μούχλα εξαφανίζεται, γιατί ο ήλιος ζεσταίνει τα δομικά υλικά και όχι τον αέρα. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί και η υπέρυθρη θέρμανση ζεσταίνει μόνο τα δομικά υλικά.

5.       Πόσα watt χρειαζόμαστε για ζεστάνουμε ένα δωμάτιο;

Ανάλογα με τα τετραγωνικά που έχουμε να καλύψουμε χρησιμοποιούμε και τα αντίστοιχα watt.Για παράδειγμα για να να καλύψουμε ένα δωμάτιο γύρω στα 15-20τ.μ είναι αρκετά 1000watt  και για ένα χώρο που είναι γύρω στα 9τ.μ χρειαζόμαστε 400w με 500w (πχ.μπάνιο)

6.       Η χρήση της υπέρυθρης ακτινοβολίας είναι βλαβερή για την υγεία;

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της υπέρυθρης θέρμανσης είναι ότι δεν χρησιμοποιείται ο αέρας ως μέσο μεταφοράς θερμότητας. συνεπώς δεν υπάρχει κίνηση του. Έτσι αποφεύγεται μεταφορά σκόνης μέσα στον χώρο. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι έχουμε μακράν λιγότερη σκόνη στον αέρα που αναπνέουμε, είναι πιο δροσερός και επομένως βελτιώνεται η αναπνοή.
Στο θέμα υγείας πρέπει να συνυπολογίσουμε, τους στεγνούς τοίχους. τα υπέρυθρα κύματα θερμαίνουν τους τοίχους και όχι τον αέρα, έτσι εμποδίζεται και η ανάπτυξη μούχλας δημιουργώντας μια πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στον χώρο. Η υπέρυθρη θερμότητα, που εισχωρεί σε βάθος, έχει διάφορα πεδία χρήσης και επιδρά θετικά σε κάποιες ασθένειες, όπως:
Υψηλή και χαμηλή πίεση, διαταραχές στο κυκλοφοριακό, νεφροπάθειες, αποτοξίνωση, στρες, παθήσεις του ρινικού, λαρυγγικού και ακουστικού συστήματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδα, μόλυνση των κλειδώσεων, δερματοπάθειες, τράβηγμα μυών, βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολογήματα, πόνοι περιόδου, λουμπάγκο, πόνοι στην μέση και την λεκάνη, ισχιαλγία, αϋπνία, έγκαυμα από τον ήλιο, προβλήματα πέψης, κόπωση, πνευμονία, πόνοι στην κοιλιακή χώρα, ακινησία ακρών κλπ.

7.       Γιατί να επιλέξω υπέρυθρη θέρμανση και όχι αέριο η πετρέλαιο;

Η κεντρική θέρμανση πετρελαίου  έχει κλείσει τον κύκλο της πια. Βασίζεται σε αναλώσιμους ορυκτούς πόρους και υπόκειται σε συνεχείς αυξήσεις της τιμής, εξαιτίας της αύξησης της τιμή, της φορολογίας και της διεθνούς ζήτησης. Το κόστος αγοράς είναι μεγάλος εξαιτίας της εγκατάστασης καυστήρα και Απαιτεί μία συντήρηση τουλάχιστον ανά έτος και συνεχή τροφοδοσία με βυτιοφόρα, σε ένα καθεστώς που δεν είναι και πολύ αξιόπιστο. Επίσης ένα ακόμα μειονέκτημα είναι ο μεγάλος χώρος που καταλαμβάνει ο καυστήρας αλλα και τα σώματα καλοριφέρ.

Το φυσικό αέριο είναι μια ουσία ιδιαίτερα εύφλεκτη λόγω της υψηλής ποσότητας μεθανίου. Το φυσικό αέριο είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο και σε περίπτωση διαρροής είναι δύσκολη η ανίχνευση του. Αρκετοί καταναλωτές διστάζουν να συνδεθούν στο δίκτυο λόγω των πολλών γραφειοκρατικών ενεργειών που απαιτούνται, αλλα και της δυσκολίας επιλογής μελετητή. Της δυσκολίας εξασφάλισης καλής λειτουργίας, Του φόβου για την επικινδυνότητα φυσικού αερίου καθώς και της απόσβεσης της επένδυσης (6-10 έτη).

Η επιλογή της υπέρυθρης θέρμανσης σε αντίθεση με το αέριο και το πετρέλαιο είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Η τοποθέτηση είναι απλή χωρίς σωληνώσεις και καυστήρες που χρειάζονται συντήρηση. Είναι οικονομική γιατι με ένα σώμα 1000w και ένα ψηφιακό θερμοστάτη χώρου (για μέγιστη οικονομία)μπορούμε να θερμάνουμε ένα δωμάτιο έως 20τ.μ και μόλις με 1 εύρω το 24ωρο μπορούμε να έχουμε ένα ζεστό δωμάτιο.

8.       Ποιες είναι οι οδηγίες για τη σωστή τοποθέτηση των υπέρυθρων σωμάτων;

Για την σωστή τοποθέτηση πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή.

9.       Πόσο χρόνο χρειάζεται να λειτουργήσει το υπέρυθρο σώμα ώστε να έχω την επιθυμητή θερμοκρασία;

 Από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας αισθανόμαστε τη ζέστη και σε μερικές ώρες επιτυγχάνουμε την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου.( π.χ. 21°c)

10.   Είναι φυσιολογικό να βγάζει μία περίεργη οσμή ένα καινούριο πάνελ κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας του;

Είναι φυσιολογικό καθώς τα υπέρυθρα θερμαντικά σώματα φέρουν  ακόμα υπολείμματα υλικών συναρμολόγησης.Η μυρωδιά θα εξασθενήσει μέσα στις πρώτες ώρες λειτουργίας.
Όπως κάθε νέο προϊόν που αναπτύσσει υψηλή θερμοκρασία κατά την λειτουργία του (π.χ. ενισχυτές AV, καλοριφέρ λαδιού, οικιακοί φούρνοι κουζίνας) έτσι και τα υπέρυθρα θερμαντικά εκπέμπουν μια οσμή που οφείλεται σε υπολείμματα υλικών και υγρών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διαδικασία κατασκευής τους στο εργοστάσιο.

11.   Πως μπορούμε να καθαρίσουμε το υπέρυθρο σώμα;

Ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε έχει και συγκεκριμένο τρόπο καθαρισμού.Στην συσκευασία θα βρείτε οδηγίες για τον σωστό τρόπο που μπορείτε να καθαρίσετε το υπέρυθρο θερμαντικό σώμα.

12.   Για πόσα τετραγωνικά μέτρα ενδείκνυται ένα υπέρυθρο θερμαντικό σώμα;

Απαιτείται μελέτη του χώρου από εξειδικευμένους συνεργάτες μας για να σας υποδείξουμε το κατάλληλο σώμα και τα κατάλληλα watt που απαιτούνται για να ζεστάνουν το χώρο σας.

13.   Πως η υπέρυθρη θέρμανση εξαφανίζει την υγρασία και την μούχλα;

 

Διεισδύοντας στα δομικά στοιχεία του χώρου.Βασική αρχή: Η υγρασία μεταφέρεται από τις θερμότερες στις ψυχρότερες επιφάνειες. Από τον ζεστό αέρα στους ψυχρότερους τοίχους. Η Υπέρυθρη Θέρμανση εξασφαλίζει την διαρκή, σταθερή θέρμανση όλων των επιφανειών του χώρου και δεν βασίζεται στη θέρμανση των ρευμάτων αέρα, τα οποία επικάθονται στους ψυχρούς τοίχους με συνέπεια τη δημιουργία υγρασίας. Έτσι, τα δομικά στοιχεία του χώρου δεν θερμαίνονται απλώς επιφανειακά, αλλά και εσωτερικά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υγροποιείται ο αέρας στην επιφάνειά τους, αλλά και να στεγνώνει η όποια υγρασία είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό τους. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η εξαιρετική και άμεση αφύγρανση του χώρου, αλλά και η δραματική ενίσχυση της μόνωσης του, μιας και οι στεγνοί τοίχοι είναι οι καλύτεροι μονωτές. Το μόνο ποσοστό υγρασίας που μένει στο χώρο αφορά στον αέρα, ο οποίος δεν ξεραίνεται, αλλά αντίθετα παραμένει επαρκώς υγρός και υγιεινός.

14.   Η χρήση θερμοστάστη είναι απαραίτητη;

Ο θερμοστάτης χώρου είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος σε συνδυασμό με την θερμοσυσσωρευτική ικανότητα των  σωμάτων  Υπέρυθρης Θέρμανσης, μιας και μπορεί να διακόψει τη λειτουργία τους έτσι ώστε να εξοικονομεί ενέργεια καθώς τα πάνελ εξακολουθούν να ζεσταίνουν το χώρο χάρη στα συσσωρευμένα αποθέματα θερμότητας.
Για την επίτευξη της ιδανικής θερμικής απόδοσης, σας προτείνουμε μαζί με την αγορά κάθε σώματος υπέρυθρης θέρμανσης  και την αγορά ενός θερμοστάτη ή μιας πιο αποδοτικής λύσης του συνδυασμού χρονοδιακόπτη με θερμοστάτη για κάθεθερμαντικό υπέρυθρο σώμα.

Social Media

 H ΕΤΑΙΡΙΑ Εταιρικό site της SMART SOLUTIONS
 ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ;

Eπικοινώνησε μαζί μας 2310 44 37 77